De mondiale pandemie heeft het landschap van het logistieke vastgoed voorgoed veranderd: beslissingen over de supply chain zijn vandaag holistischer, meer datagedreven en urgenter dan ooit. De onderliggende oorzaken hiervan zijn verstedelijking, digitalisering en demografische ontwikkelingen - die onze manier van leven, werken en shoppen hebben veranderd.

Met dit Prologis Research rapport willen we het tijdelijk veranderde gedrag van mensen en bedrijven tijdens de pandemie onderscheiden van de blijvende krachten die de supply chains van de toekomst bepalen.

Dit zijn de belangrijkste bevindingen van Dirk Sosef, vice president, Research and Strategy, Prologis Europe:

1. Het structurele groeitempo van logistiek vastgoed is toegenomen

Dit onderzoek analyseert wat er gebeurt met fundamentele onderdelen van de markt. E-commerce heeft niet alleen een effect op logistiek, maar ook op verstedelijking, digitalisering, demografische ontwikkelingen, consumentenverwachtingen en schaaleconomie.

2. Nieuwe e-commerce prognose

Er is beperkte kennis beschikbaar over hoe supply chain investeringen tot nieuwe salestrajecten leiden. Prologis Research is daarom gestart met het ontwikkelen van een eigen forecast, die rekening houdt met opkomende kenmerken zoals de duur van consumentengewoonten en het gebrek aan fysieke winkelopties.

3. Nieuwe data nodig over de behoefte aan moderne voorraad

Prologis Research verwacht dat de adoptiegraad van modern logistiek vastgoed zal toenemen samen met globaliserende supply chain best practices, wat resulteert in een mondiale behoefte naar 300 tot 400 miljoen vierkante meter extra ruimte in 2030.

Voor het volledige onderzoek, klik hier

Ouder artikel
Prologis Benelux doneert $25.000 aan Stichting Leergeld Amsterdam
Nieuwer artikel
Prologis breidt Amsterdam city hub portfolio uit met Amsterdam City DC4

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.